Cecilia, Elina och Bodil i Timoteij. Foto: Pressbild
Timoteij släppte idag sin nya låt. Foto: Pressbild

Timoteij premiärspelar ny låt

Hör nya låten Wildfire
12 min

I morse premiärspelades den nya låten Wildfire med "nya" Timoteij efter att gruppen blev en trio, sen Johanna Pettersson lämnade bandet.

Elina Thorsell, Cecilia Kallin och Bodil Bergström har det senaste året arbetat med att skapa nytt låtmaterial och har nu hittat sitt nya sound.

– Vi känner oss mer laddade och sammansvetsade än någonsin. Wildfire är en stark poplåt som handlar om kraften i att kämpa och finnas vid varandras sida när det känns tufft, säger Cecilia Kallin.

Den nya singeln är skriven av Cecilia Kallin, Bodil Bergström tillsammans med låtskrivare och producenter baserade i Stockholm.

Musikvideo har spelats in i Jordanien och Timoteij är precis hemkomna därifrån och videon är snart färdigredigerad och kommer strax att släppas.  

-- Vi ville ha en dramatisk miljö med varma toner för att avspegla våra känslor till Wildfire. Jordanien var otroligt vackert och kändes helt perfekt, säger Elina Thorsell.

Timoteij blickar nu framåt ser emot att ge ut nya låtar och att turnera med sin musik.

– Det har varit ett omtumlande år för oss alla, men mitt i all kaos fann vi ny inspiration. Nu står vi på egna ben, och med de nya låtarna känns språkskiftet naturligt. Wildfire är bara början, säger Bodil Bergström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".