Linus Engqvist, målskytt i BoIS efter 3-1 mot Grästorps IK. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Linus Engqvist, målskytt i BoIS efter 3-1 mot Grästorps IK. Foto Tommy Järlström P4 Skaraborg Sveriges Radio.
ISHOCKEY

Mariestad BoIS slog Grästorp i derbyt

Linus Engqvist: "En jäkla bra kämpainsats"
2:19 min

Mariestad BoIS befäste serieledningen i fortsättningsettan efter seger med 3-1 i derbyt borta mot Grästorp. BoIS drygade i och med vinsten ut avståndet ner till slutspelsstrecket till sex poäng. 

För Gröstorp betyder resultatet att laget tappade ytterligare mark och verkar nu få koncentrera sig på att undvika kval.

Mariestad pressade på rejält från början av matchen och dominerade den första perioden. Man tog också ledningen med 0-1 efter 6.49 på en styrning av Erik Olsson. Att det sedan inte blev fler mål kan Grästorp tacka sin duktige målvakt Robin Andersson för.

När sedan andra perioden kom igång så var GIK mycket mer på hugget och kvitteringen kom också till 1-1 genom Timo Kuuluvainen och laget var på gång. Men man fick ingen utdelning utan gästerna från Mariestad samlade ihop sig och kunde göra både 1-2 och 1-3 innan perioden var över. Linus Engqvist gjorde 1-2 och Mikael Alba styrde in 1-3.

I den sista perioden så bytte lagen några chanser men matchen var avgjord och Mariestad BoIS ångar på i tabelltoppen.

- Det var en bra kämpainsats som Linus Engqvist uttryckte det. - Det var tungt att förlora, menade Grästorps målvakt Robin Andersson som stred tappert i buren.


Matchfakta
Grästorps IK - Mariestad BoIS 1 - 3 (0-1, 1-2, 0-0)

Period 1: 
0-1 (06:49) Erik Olsson (Daniel Bertov, Filip Törnqvist)
Skott: 4-13.

Period 2: 
1-1 (02:04) Timo Kuuluvainen (Petr Mainer, Anders Lövdahl), 1-2 (13:55) Linus Engqvist (Filip Engqvist, Klas Tegnemyr), 1-3 (18:36) Mikael Alba (Marcus Green, Filip Törnqvist) powerplay (5-4)
Skott: 8-14.

Period 3:
Skott: 5-13.
Totalt: 17-40.

Utvisningar: Grästorps IK 3x2 min., Mariestad BoIS HC 2x2 min.
Domare: Björn Erlén, Husqvarna.
Publik: 513.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".