Marcus Peterson, Skövde AIK
Marcus Peterson, Skövde AIK, berättade om den nya derbyserien i Skaraborg. Foto: Christopher Johansson / Sveriges Radio

Ny derbyserie för Skaraborgs fotbollstvåor

Marcus Peterson, Skövde AIK: Det piffar upp stämningen lite
4:12 min

Nu ska intresset för fotboll höjas här i Skaraborg. Fem herrlag, Lidköpings FK, Tibro AIK, IK Gauthiod, Skövde AIK och IFK Skövde befinner sig just nu i division två serien, och för att locka mer publik till matcherna har klubbarna börjat samarbeta.

– För att göra någonting extra så har vi gått ihop alla klubbar och gör en derbyserie tillsammans. Vi ska ha en hemsida där det finns en derbytabell där man också kan följa bloggar och spelare, säger Marcus Petersson från Skövde AIK till P4 Skaraborg.

Derby2an heter den, serien som blir en serie i serien. Alltså, alla poäng som delas ut när de skaraborgska lagen möter varandra räknas ihop och i potten finns inte bara äran för segraren när säsongen är över. Där ligger också pengar. Det handlar om 50 000 kronor som ska gå till en träningsresa. Division 2 norra Götaland drar igång i april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".