Det var en hård sammadrabbning när SKövde IK (rött) tog emot IK Pantern (vitt). Foto: Andreas Johnsson, Sveriges Radio P4 Skaraborg.
Skövde IK har fortfarande chansen att nå play off - något som skulle lyfta föreingens ekonomi rejält. Foto: Andreas Johnsson /Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Skövde IK måste spara

"Fortsätter raset i publikintäkter, då blir det tufft"
1:30 min

Ekonomin för ishockeyföreningen Skövde IK är sämre än väntat så här långt in på säsongen. Nu väntar en del sparåtgärder.

Skövde IK tillhör en ganska liten skara av division ett-klubbar som väljer att offentliggöra sin delårsrapport. Resultatet för första halvan av säsongen - fram till årsskiftet - visar ett svagt överskott på 11 000 kronor.

Men nu på vårkanten blir det skralare med intäkterna och därför införs en del sparåtgärder. Den största orsaken är att sponsor- och publikintäkterna blivit lägre än förväntat.

– Men det är ändå klart mycket bättre nu än det var ifjol så här dags på säsongen, säger klubbens ordförande Göran Strid.

Vad är det ni ska spara på?

– Vi ser över alla möjligheter till att dra ner, till exempel när det gäller inköp. Det gäller att gneta krona för krona.

Han poängterar att spelaren Anton Tanos flytt till Kiruna inte har någonting med sparbetinget att göra. Den flytten skedde av personliga skäl, förklarar han.

Förra säsongen gjorde SIK en förlust på 228 000 kronor. Budgeten för den här säsongen är inriktad på ett svagt plusresultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".