Viktoria Helgesson och Amanda Nylander. Foto: TT Nyhetsbyrån och SR
Viktoria Helgesson kan sluta i år tror expert Amanda Nylander. Foto: TT Nyhetsbyrån och SR

Experten: Tror att Viktoria Helgesson slutar nu

Experten: Tror att Viktoria Helgesson slutar
2:19 min

Succé med en femteplats på hemma-EM i konståkning. Men nu kan karriären vara över för Viktoria Helgesson. Det tror Radiosportens konståknings-expert Amanda Nylander.

– Hon fyller 27 år och det är klart att det tär på kroppen att vara på den här nivån och träna så mycket som de gör, säger Amanda Nylander och utvecklar:

– Jag har fått för mig att det är slut nu. Hon gjorde OS förra året som inte blev som hon hoppats. Sen tror jag hon tänkte EM på hemmaplan som ett jättestort mål. Så nu kan hon i så fall avsluta på topp.  

Viktoria Helgesson sade tidigare under veckan något kryptiskt:

– Kanske att jag vet när jag vill sluta, men det vill jag inte berätta.

Därmed tror Amanda Nylander att Joshi Helgesson blir Sveriges stora hopp i VM och OS om tre år. Amanda Nylander tror att Joshi kommer få stöd av Viktoria om hon slutar.

– Viktoria kommer finnas med i hennes satsning på något sätt, säger hon och menar att Joshi har goda möjligheter att utmana de ryska stjärnorna vid mästerskap framöver. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".