gitarr. Foto: Fredrik Persson/TT
Foto: Fredrik Persson/TT

Lång kö till verksamheten när musikskolan i Skövde firar 50 år

Martin Lindor: Musik är ett av språken som är viktiga
5:31 min

I år är det 50 år sedan musikskolan i Skövde startade. Och firandet startar - redan i kväll.

Martin Lindor är rektor vid musikskolan i Skövde. Och han berättar att det i kväll bara är startskottet för ett långt firande. 

– Vi tänker att vi ska fira under hela 2015. I kväll blir det elevkonsert, bandklippning och fanfar - sånt som ska till för ett högtidligt invigande, säger han.

Den 23 maj är det meningen att ingen Skövdebo ska kunna undgå lägga märke till musikskolan.

– Då ska vi ha ett sambatåg med 800 elever som spelar och sjunger på stan, säger Martin Lindor.

Musikskolans verksamhet är populär. Längst är köerna till gitarr- och pianolektionerna. Totalt finns 215 barn i kö till musikskolan. Men det arbetas på att helt få bort kön, för det var ett löfte från kommunalrådet Katarina Jonsson (M) vid Kulturgalan i november.

– Jag har uppdraget att göra utredning kring hur detta ska kunna bli verklighet. Vi ska hitta det bästa sättet för att det ska fungera, berättar Martin Lindor.

Och han ser förstås musikskolan som en viktig del i samhället.

– Han säger att det är viktigt med språk, och musik är ett av språken som är viktiga. Kulturella aktiviteter är betydelsefulla för barn och för hjärnans utveckling, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".