Albin Sethsson har funnit sig väl tillrätta i sin nya omgivning i Frölunda. Foto: Privat.
1 av 2
Albin Sethsson har funnit sig väl tillrätta i sin nya omgivning i Frölunda. Foto: Privat.
Västergötlands TV-puckslag med bland andra Albin Sethsson, som spelade final i TV-pucken förra säsongen. Arkivfoto: Privat
2 av 2
Västergötlands TV-pucklag, med bland andra Albin Sethsson, som spelade final i turneringen förra säsongen. Arkivfoto: Privat
ISHOCKEY

Sethsson gör succé i Frölunda

Albin Sethsson om livet i Frölunda
4:08 min

En av Skaraborgs största hockeytalanger, 17-årige Albin Sethsson från Mariestad, har på kort tid etablerat sig i SHL-laget Frölundas J18-lag. 

Sethsson slog igenom stort förra säsongen då han såg till att föra Västergötland till en historisk final i den klassiska ungdomsturneringen TV-pucken och vilket gjorde att den anrika Göteborgsklubben fick upp ögonen för honom.

Sommaren 2014 lämnade Albin Sethsson tryggheten och hemmet i Mariestad för Göteborg. Han handplockades till Frölundas J18-trupp där han fick förtroende direkt.

– Jag blev uttagen till assisterande kapten direkt när jag kom. Jag har fått speltid i alla spelsituationer och poängen har trillat in, säger Albin.

Att som nybliven 17-åring bo ensam skulle inte alla klara av. Hittills verkar dock även den omställningen fungerat fint för Albin.

– I början var det lite svårt med spårvagnarna hit och dit men nu är man inne i det. Sen får vi mycket hjälp av Frölunda och jag har mina föräldrar som hjälper mig med tvätten då och då.

Frölunda är mitt uppe i säsong och matcherna avlöser varandra. Just nu ligger Albins gäng tvåa i tabellen bakom HV71.

Poängen har även trillat in i en strid ström på Mariestadskillens konto. 17 poäng har det blivit på 18 matcher i grundserien och dessutom är han noterad för serien tredje högsta tekningsprocent.

Förutom spel med Frölunda har Albin gång på gång fått chansen i landslaget under det gångna året.

– Det är väldigt lärorikt att vara med. Man möter de bästa 98:orna i världen och det är jättekul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".