Christina Storm i Ulvåker. Foto: Jenny Josefsson P4 Skaraborg Sveriges Radio
Christina Storm hoppas på bättre mobiltäckning på landsbygden. Foto: Jenny Josefsson P4 Skaraborg Sveriges Radio
P4 SKARABORG KARTLÄGGER MOBILTÄCKNINGEN

Ulvåker kvar på skämskartan

"Tvingas gå ut i trädgården för att prata i telefon"
1:29 min

Två år har gått sedan P4 Skaraborg satte samman Skämskartan som visade var i Skaraborg mobiltäckningen var dålig eller obefintlig. Nu visar det sig att Ulvåker fortfarande är en plats med hopplöst dålig mobiltäckning.

Christina Storm i Ulvåker berättar för P4 Skaraborg att inte mycket har förändrats. Invånarna har fortfarande dålig och godtycklig mobiltäckning.

Så Ulvåker verkar fortfarande platsa på skämskartan.

– Folk som bor inne i Ulvåker tvingas gå ut i trädgården för att kunna prata i telefon, eller stå på ett visst ställe inne i huset och inte röra sig ur fläcken...

På den lilla orten finns en arbetsgrupp där Christina Storm ingår, som jobbar för bättre kollektivtrafik, cykel- och gångvägar, fiber och mobiltäckning även ute på landsbygden.

Men under de två år som gått sedan P4 Skaraborg lanserade skämskartan, som uppmärksammades av både operatörer och politker, har Christina Storm och arbetsgruppen inte märkt någon förbättring.

– Någonting borde man ju kunna märka. Kanske pågår arbete med förbättringar, men vi har ingen information om det.

Nu med P4 Skaraborgs nya kartläggning av mobiltäckningen i Skaraborg och lanseringen av en ny skämskarta hoppas Christina Storm att ansvariga ska komma med svar på om landsbygden som till exempel Ulvåker glömts bort. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".