Kristoffer Karlsson i Töreboda. Foto: Jenny Josefsson P4 Skaraborg Sveriges Radio
Nu kan Kristoffer Karlsson lyssna på radioappen på jobbet. Foto: Jenny Josefsson / Sveriges Radio
P4 SKARABORG KARTLÄGGER

Förbättrad mobilsurf för Kristoffer i Töreboda

"Det blev bättre efter radio och media tog tag i det"
1:45 min

När P4 Skaraborg publicerade skämskartan 2013 fick Töreboda en plupp för dålig mobilsurfning. Sedan dess har möjligheten till mobilsurfningen förbättrats på orten, säger Kristoffer Karlsson.

Kristoffer Karlsson och hans arbetskamrater kunde i stort sett bara ringa på sina mobiltelefoner för två år sedan, inte mycket mer.

– Vi kunde inte surfa in på Aftonbladet eller liknande. Och att skicka iväg ett sms tog flera timmar. 

Efter att P4 Skaraborg lanserade skämskartan, där Töreboda fick en plupp för dålig mobilsurf kontaktades Kristoffer Karlsson av sin operatör och fick veta att det helt enkelt fanns för många kunder på få överbelastade master.

Bara någon månad senare märkte Kristoffer Karlsson att mobilsurfningen blev bättre och i dag fungerar det rätt bra, säger han. Mobilsurfen ligger nere någon timma emellanåt, men i stort tycker han att problemen är lösta.

– Det var ju för att vi gick till media och radion tog upp det, och tidningarna. Jag tror att det tog skruv när operatörernas presschefer fick reda på det här.

Kristoffer Karlsson berättar att han nu kan streama musik och surfa som han vill. På jobbet kan han numera lyssna på radioappen.

Nu hoppas han att det ska bli än bättre i Töreboda i framtiden. Men fortfarande ställer han sig frågan om mobiloperatörerna verkligen inte borde kunna erbjuda bra mobiltäckning och mobilsurf även utanför tätorterna.

– Det är klart att det är en kostnadsfråga för dem att sätta upp master, men de får ju in rätt mycket pengar på abonnemangen varje månad, så de måste kunna hålla en hög standard och täcka större delen av landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".