Elgitarren som användes vid misshandeln. Foto: Polisen
Elgitarren som användes vid misshandeln. Foto: Polisen

Fick skallfraktur av slag med elgitarr

En våldsam nyårsfest utanför Hjo får nu sitt efterspel i tingsrätten. I dag åtalades en 26-årig man för att ha slagit en elgitarr i huvudet på en annan festdeltagare. 

Den här var en fest där det konsumerades en hel del alkohol, framgår av polisens förundersökningsprotokoll. Någonstans efter tolvslaget kom husägaren och en 26-årig festdeltagare ihop sig om en bagatell som rörde en facebookstatus.

Det här fick 26-åringen att gå och hämta sin elgitarr som han haft med sig. Enligt vittnena tog han tag i halsen och måttade ett kraftigt slag - men han träffade inte festens värd - utan rakt i huvudet på en annan gäst som försökt gå emellan.

Slaget var så våldsamt att mannen blev medvestlös och fick flygas till Sahlgrenska Universitetssjukhuset med helikopter. Där visade det sig att han fått en fraktur på skallbenet och blödningar i hjärnan.

26-åringen åtalas i dag för grov misshandel och för olaga hot och skadegöerlse. Innan han lämnade festen slog han nämligen också ut ett antal rutor på huset och på husägarens bil.
Han säger till polisen att han inte minns någonting av händelsen.

Den skadade kunde lämna sjukhuset efter fem dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".