Det var ett stukat Skövde IK som blev utspelade av Troja Ljungby. Foto: Arkivbild.
Det var ett stukat Skövde IK som blev utspelade av Troja Ljungby. Foto: Arkivbild.
ISHOCKEY

Skövde IK kollapsade i ödesmatchen

Erik Rosén: "Det är rätt tomt"
2:58 min

Skövde IK rasade ihop och föll med hela 2-7 borta mot Troja Ljungby i måstematchen för att behålla en realistisk chans att nå slutspel. I och med storförlusten står det med all sannolikhet klart att SIK missar slutspel för tionde året i rad.

Visserligen finns det en ytterst mikroskopisk möjlighet för Skövde IK att nå slutspel men då är det många variabler som måste sammanfalla.

Skövde måste först och främst ta full pott i de två återstående matcherna hemma mot Tingsryd och borta mot Vimmerby. Samtidigt som Kristianstad, som just nu innehar den sista slutspelsplatsen, inte får ta en enda poäng till.

Skåningarna har dessutom en match mindre spelad (Tranås borta imorgon) och sjutton plusmål till godo på SIK. Därutöver måste Skövde även passera just Tranås som ligger två poäng före SIK i tabellen.

Med tanke på hur Skövdes spel såg ut borta mot Troja Ljungby så ovanstående scenario ljusår bort.

Skövde släppte in mål redan innan det gått tre minuter in i matchen och efter en kämpig första period låg laget under med 0-2.

Det matchavgörande ögonblicket kom sen i början av andra perioden.

SIK repade sig efter den första periodvilan och kändes på gång när Alfred Sjöman reducerade. Men istället för en utjämning så rasade Skövde ihop.

Målvakten Pierre Svensson stod för en riktig tavla då han släppte in Alexander Lindqvist-Hansens skott och blott tretton sekunder senare så skickade den mariestadsfostrade före detta skövdespelaren Johan Andersson in 4-1 på ett chockat bortalag.

Skövdetränaren Fredrik Ljunggren tog timeout och Jesper Hulman reducerade visserligen innan periodpausen men det blev aldrig någon poängvittring.

Johan Andersson släckte allt hopp när han gjorde Trojas femte och sitt andra mål för kvällen halvvägs in i tredje akten och sen utökade Ljungbylaget med två mål till innan utklassningen var till ända.

Det var ett stukat SIK som gled av isen i Sunnerbohov med insikt om att play off chansen bara finns i teorin.

Matchfakta:
Troja/Ljungby - Skövde IK 7 - 2 (2-0, 2-2, 3-0)

Period 1: 
1-0 (02:43) Emil Wrenman (Oscar Andersson, Daniel Andersson), 2-0 (14:47) Hampus Andreen (Mattias Nilsson, Alexander Lindqvist-Hansen)
Skott: 19-14.

Period 2: 
2-1 (02:03) Alfred Sjöman (Alexander Johansson), 3-1 (05:32) Alexander Lindqvist-Hansen, 4-1 (05:45) Johan Andersson (Mattias Åkesson, Dennis Fröland), 4-2 (15:24) Jesper Hultman (Emil Alengård)
Skott: 16-9.

Period 3: 
5-2 (10:34) Johan Andersson (Alexander Edström, Mattias Åkesson), 6-2 (17:54) Simon Fernholm (Emil Wrenman, Daniel Andersson), 7-2 (18:15) Hampus Andreen (Simon Fernholm, Daniel Karlsson)
Skott: 12-6.
Totalt: 47-29.

Utvisningar: IF Troja/Ljungby 3x2 min., 1x10, Skövde IK 3x2 min., 1x10
Domare: Richard Magnusson, TRANÅS
Publik: 1397
Matchens lirare, IF Troja/Ljungby: Alexander Lindqvist-Hansen Matchens lirare, Skövde IK: Alfred Sjöman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".