Skaraborgs tingsrätt
Skaraborgs tingsrätt. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Misstänkte barnantastaren frisläppt

Den man i 30-årsåldern som misstänks ha ofredat barn vid badet på Arena Skövde släpptes efter häktningsförhandlingarna på tisdagseftermiddagen.

Mannen misstänks för att i november i fjol och i fredags ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande mot barn på Arena Skövde. Kammaråklagare Britt-Marie Johansson ville få honom häktad, bland annat med motiveringen att det finns risk att mannen kan fortsätta begå brott.

Men Skaraborgs tingsrätt anser att det inte finns tillräckliga bevis för att mannen varit den som försökt dra ner badkläderna på en flicka i tioårsåldern i fredags. Likaså håller inte bevisningen för att knyta honom till händelsen i höstas. 

Därför släpps nu mannen på fri fot.

Johansson säger att hon kommer fortsätta att försöka stärka bevisningen mot mannen. Det faktum att han tidigare är dömd för flera  grova våldtäkter gör att man också ska se om det finns andra ouppklarade anmälningar som går att knyta till den här 32-åringen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".