Annika Hulth och Jessica Wass tänder 300 ljus för cancersjuka barn på söndag.
Annika Hulth och Jessica Wass tänder 300 ljus för cancersjuka barn på söndag. Foto: Linda Gustavsson/Sveriges Radio

De tänder ljus för cancersjuka barn

"Det blir nog väldigt känslosamt"
7:13 min

Annika Hulth och Jessica Wass har båda barn som drabbats av cancer. På söndag anordnar de en ljusmanifestation på torget i Götene tillsammans med Barncancerfonden för att uppmärksamma sjukdomen.

Annika Hulths då 16-åriga dotter Alva fick sin cancerdiagnos hösten 2013, då hon precis börjat gymnasiet. Beskedet kom som ett dråpslag för familjen.

– Det blev helt svart, helt tomt. Man kunde inte greppa situationen, säger hon.

Jessica Wass gick igenom en liknande resa för tio år sedan. Idag mår både hennes dotter och Annikas dotter bra igen, och nu vill de visa andra familjer att det finns stöd att få.

Klockan fem på söndag eftermiddag kommer Barncancerfonden Västra, stödgrupp Skaraborg, som både Annika och Jessica tillhör, uppmärksamma den Internationella barncancerdagen genom att hålla en manifestation på torget i Götene. Trehundra ljus kommer att tändas, ett för varje barn som drabbas av cancer varje år.

– Det blir nog väldigt känslosamt, säger båda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".