Polisens spanare på uppdrag Foto: Privat/P4 Skaraborg
Handfast polisarbete i jakt på narkotika Foto: Privat/P4 Skaraborg

Polisens spanare bjuder på jobbhistorier

"Det kom signalement på två beväpnade män - men det stämde ju in på oss!"
2:18 min

När P4 Skaraborgs reporter följer en av polisens spangrupper i Skaraborg på ett arbetspass bjuder spanarna på flera roliga jobbhistorier.

En av dem berättar när han fick följa en erfaren spanare ut på uppdrag och när de befann sig på torget i Karlsborg kom det larm från ledningscentralen om att folk sett två beväpnade män i närheten.

– De signalement som rabblades upp var ju det vi hade på oss, det blev lite komiskt. Det har blivit en snackis i nästan tio år nu!

I ett annat ärende låg två kollegor och spanade i skogen mot en andress, bilen hade de kört in på en mindre skogsväg.

– Vi har liggunderlag och allt och ser ganska bra där. Då kommer en bil och stannar vid vår bil, så vi kryper ner för vi vill ju inte synas. Det blir nästan lite läskigt där ett tag...

Bilen försvinner men dyker upp igen efter en stund och ut kliver två personer som börjar leta och lysa. Spanarna försvinner in i skogen, men måste till slut ge sig tillkänna och prata med dem för att kunna fortsätta sin spaning.

– Vi gjorde en riktigt snygg rullning där och flydde för våra liv tills vi kom på att det faktiskt är vi som är poliser, säger han och skrattar.

När de kommer tillbaks till bilen upptäcker de att de tappat bilnyckeln i samband med att de rullade undan och gömde sig. Lösningen blev att kalla dit en hundpatrull för att söka rätt på nyckeln.

– Allting slutade lyckligt, nycklarna tillbaks och vi klarade oss bra!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".