Cesarskôj 2015.
Cesarskôj - redo för premiär. Foto: Emilie Lindholm/Sveriges Radio P4 Skaraborg

Varning för skratt när Cesarskôj kliver in på scenen i Östra Tunhem

Mikael Ullberg: Rysk spion tog sig till Cesarstugan genom Göta kanal
15 min

På lördag är det premiär för Cesarskôj - en humorföreställning som växlar mellan hembesök hos Annie Lööf och påhälsning av en rysk spion. Bakom föreställningen står producenterna Mikael Ullberg och Andreas Ljung.

Det är sjätte gången som det spelas Cesarskôj på Tunhems teater på Cesarstugan i Östra Tunhem mellan Falköping och Skara. Man kallar det inte revy utan mer humor.

- En komisk föreställning. Kommer det upp något roligt i huvudet kan vi ta upp det, och vi behöver inte vaera bundna till nyhetsstoff, berättade ensembeln i radiostudion.

Mikael Ullberg och Andreas Ljung  både producerar och agerar som skådespelare på scen. Peter Lidström, Johanna Ström och Marita Geszti står också för skådespelartalanger.

Peter Lidström gör combeck i gruppen efter tre års bortavaro. Och han hamnar i hetluften.

- Under sju minuter går jag från finsk kock till munk och till en besviken charterturist. Det är intressaant utveckling, säger han.

- Jag spelar hushållerska. Det finns tendenser att jag får de äldre rollerna, inskjuter Marita Geszti.

Under sex helger, med start i morgon, spelas Cesarskôj i Östra Tunhem. Teatern rymmer 221 platser, och publiken kommer få uppleva en ett besök från en rysk spion.

- Han har kommit till Cesarstugan genom Göta kanal från Hårsfjärden.

Men det finns också nummer där scenen förflyttas från Östra Tunhem - hem till Annie Lööf där man får veta hur det gick till när Alliansen och Socialdemokraterna kom överens. Om de nu gjorde det...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".