HANDBOLL

IFK Skövde ner på kvalplats

Markus Stegefelt efter förlusten i Malmö
3:17 min

IFK Skövde föll i den viktiga streckmatchen borta mot Malmö med 22-29 och ramlade därmed ner på kvalplats igen. Skövde låg under med fyra bollar i paus och lyckades aldrig hota Malmö i den andra halvleken utan förlorade till sist klart.

IFK Skövde har stått för fina insatser mot Malmö tidigare under säsongen men i Baltiska hallen gick IFK på pumpen ordentligt och gästerna lyckades aldrig få fason på sitt försvarsspel.

Skövde brände många lägen framåt i första halvlek och det var en av anledningarna till 10-14 underläget i paus tillsammans med den givmilda defensiven.

När det sen låste sig framåt i uppstarten av den andra halvleken så kördes matchen redan där.

Skövde gjorde blott tre mål på de första tio minuterna och Malmö kunde bygga upp en ledning som förvaltades matchen ut.

Dessutom fick Skövde aldrig grepp om den lurige linjespelaren Mirsad Pecikoza som gjorde sju mål.

I Skövde så bombade Markus Stegefelt på och kom totalt upp i tio mål men han kunde inte själv förmå att hålla matchen jämn.

I och med förlusten så tappade IFK mark i tabellen. Laget är under kvalstrecket med två poäng upp till närmsta lag på fast mark som är Drott, som i sin tur utklassade Ricoh med 33-20 under torsdagskvällen.

Malmö är nu tre poäng före Skövde och IFK har fyra pinnar upp till åttan Hammarby som innehar den sista slutspelsplatsen.

Härnäst väntar en ny nyckelmatch för IFK Skövde då tabellsjuan Redbergslid står för motståndet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".