Villa Lidköpings målkung David Karlsson gjorde fem mål och fick precis som hela laget igång sitt målskytte. Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Villa Lidköpings målkung David Karlsson ska bli pappa närsomhelst Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.

Villas målskytt i väntans tider - laddar för kvartsfinal och födsel

Villatränaren inför kvartsfinal mot Edsbyn: Nu är det äta eller ätas
1:25 min

Villa Lidköping laddar inför första kvartsfinalmötet borta mot Edsbyn. Mot Kalix hade Villa tre spelare borta, men nu behövs alla för ikväll är det allvar säger Villas tränare Johan Sixstensson.

Truppen har övernattat i Gävle och förtsätter nu resan uppåt landet.
– Nu är det äta eller ätas, det är lite mer desperation nu men det gäller att jobba med det man gjort hela tiden men lite noggrannare och bättre, säger Johan Sixtensson.

I sista grundseriematchen mot Kalix saknades Daniel Andersson som var förkyld, spelfördelaren Jesper Eriksson som har en inflammation i foten och målskytten David Karlsson som väntade tillökning. Men ikväll är truppen fulltalig.
– David har inte blivit pappa men han har med sin Julia upp till Eskilstuna där hennes föräldrar är så det blir lite närmare om det blir dags, och så står en bil beredd så att han kan sticka iväg om något händer, berättar tränaren.

Mötet mot Edsbyn blir tufft, Villa förlorade mot dem borta och spelade oavgjort hemma. Men nu är Villa i bättre form och har större självförtroende enligt Sixtensson:
– Det blir tufft naturligtvis men vi har goda förhoppningar om att kunna slå dem!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".