Bandy

Villa vann första kvartsfinalen

Daniel Andersson: Känner en stor glädje
2:29 min

Villa-Lidköping gjorde en mycket bra match mot Edsbyn i den första kvartsfinalen. Seger på bortaplan med 4-1 imponerar. Ledning med 1-0 i matchserien och nu väntar Edsbyn på hemmais.

Gästande Villa tog ledningen med 1-0 i den första halvleken och i den andra så hade man också flera chanser att öka ledningen med ramträffar i Edsbyns bur. Villa ökade till 2-0 men sedan blev det nerv i matchen när hemmalaget reducerade till 2-1 innan gästerna från Lidköping kunde avgöra med både 3-1och 4-1 och matchen var avgjord.

En seger på bortais i första kvarsfinalen betyder ju väldigt mycket för fortsättningen när nu matchserien flyttar till Lidköping.

-Vi behöver ju ta en seger på bortais annars åker vi ju ur, som Daniel Andersson mycket riktigt påpekade efter matchen. - Vi är glada åt det här nu, men på tisdag är det ny match igen, avslutade Daniel Andersson. 

-Vi kontrollerar matchen bra, men när man står där bredvid så känner man ändå en oro, menade tränaren Johan Sixtensson.

Edsbyn-Villa-Lidköping 1-4((0-1))

Edsbyn: Hans Andersson. Villa-Lidköping: Daniel Andersson 2, David Karlsson 2.

Publik: 1 274.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".