Lennart Lundgren vid den lokal som nu byggs om till vårdcentral.
Lennart Lundgren vid den lokal som nu byggs om till vårdcentral.

Gläds åt att vårdcentralen återkommer till Timmersdala

"Stor cred till alla som antog utmaningen"
1:17 min

Nu har sjukvårdspolitikerna tagit det formella beslutet att låta Allemanshälsan öppna vårdcentralsfilial i Timmersdala. Lennart Lundgren är en av de som kämpat - och nu är han glad.

Han är en av de i Timmersdala Utvecklingsgrupp som jobbat hårt för att samla ihop de 1 000 personer som behövdes för att få Allemanshälsan att våga satsa.

Han berättar att man i det närmaste nådde ända fram:

– Vi har drygt 900 namn nu, men vi vet att ännu fler kommer att lista sig på vårdcentralen nu när det finns ett tydligt besked om att den kommer hit, säger han.

Just nu pågår ombyggnad i den lokal där förskolan tidigare höll till. Tanken är att vårdcentralen öppnar efter påsk, med läkarbemanning fyra eftermiddagar i veckan.

Timmersdala har nu varit utan vårdcentral ett tag och när en vårdcentral läggs ned är det inte självklart att man lyckas få den tillbaka. Men Lennart Lundgren och de andra i Timmersdala utvecklingsgrupp kände redan från början att det fanns en stor opinion bland de boende.

Avgörande var Allemanshälsans positiva inställning till att faktiskt våga satsa på landsbygden, säger Lennart Lundgren:

– Absolut, ett stort erkännande till Allemanshälsan och till alla som listat sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".