Boken Olof Palme och Sydafrika. Foto: Camilla Milton P4 Skaraborg
Boken Olof Palme och Sydafrika. Foto: Camilla Milton P4 Skaraborg

Sten Flygare säker på vem som mördade Olof Palme

"Dagen efter mordet är han filmad på Arlanda"
15 min

Sten Flygare från Lidköping har de senaste åren skrivit på boken om Olof Palmes mördare. Nu är den släppt som nätupplaga och mördaren kan vara avslöjad.

Ända sedan han träffade den där mannen med den stirrande blicken på hotellet i Stockholm, veckan innan statsminister Olof Palme mördades i februari, 1986 så har inte Sten Flygare kunnat släppa tanken på att det var något underligt med honom. När han senare såg en bild på honom i en tidning så kände han genast igen honom. Det visade sig vara en sydafrikansk polisöverste.

Samme man dök upp i ett TV-inslag, han stod i en passkö när ett nyhetsteam filmade den ökade bevakningen på Arlanda, dagen efter mordet på Olof Palme. Han var på väg att lämna landet.

Sten började att nysta i historien och upptäckte efter hand både motiv, kopplingar och kontakter som visade på att det här var ett hett spår.
Allt eftersom Sten drog i trådarna så började saker att hända. Blev han utsatt för ett försök av nedtystning i somras?

Nu finns Sten Flygares historia på en hemsida på nätet med bilder och namn på den eventuelle mördaren och uppdragsgivaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".