Skomakaren Rune Davidsson är säker på att Villa hittat storformen lagom till att slutspelet dragit igång. Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
1 av 2
Skomakaren Rune Davidsson är säker på att Villa hittat storformen lagom till att slutspelet dragit igång. Foto: Jens Prytz, P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Villa Lidköping vann
2 av 2
Så här hoppas Villaspelarna få fira efter kvällen kvartsfinal mot Edsbyn. Arkivfoto: Richard Hermansson, P4 Skaraborg Sveriges Radio.

Bandyfeber i Lidköping inför andra kvartsfinalen

Hör supportrar, tränare Johan Sixtensson och lagkapten Martin Johansson
5:42 min

Förväntningarna och stämningen är på topp i Lidköping inför Villas första slutspelsmatch för säsongen på hemmais. Runt 4000 åskådare väntas följa den andra SM kvartfinalen mot Edsbyn på plats.

Efter 4-1 segern i Edsbyn i lördags så är Lidköpingsborna segervissa inför den andra kvartsfinalen.

– Jag tror på vinst med 3-1. Villa spelade ju bra uppe i Edsbyn så jag tror det hänger i sig. Sen måste man tro på det för tankens kraft är stor, säger Lidköpingsbon Pär Brobert som är en av dem som ska till arenan för att se matchen ikväll.

– De brukar spela bra hemma så jag hoppas på vinst, säger Eivor Nilhammer.

Hon kommer dock inte följa matchen på plats ikväll.

– Vi ska ha födelsedagskalas hemma idag. Min man är mycket intresserad så han tycker att det är mycket tråkigt att inte få vara med ikväll. Men han ska få semeltårta så det blir bra ändå, ler Eivor Nilhammer.

Hos skomakaren Rune Davidsson hänger Villa Lidköpings klubbflagga i skyltfönstret och ett foto av laget ligger framlagt. Rune som är en mycket trogen supporter är även han inställd på seger.

– Jag tror de vinner med 5-4. De kommer att ge järnet Edsbyn men jag tror ändå att Villa tar det. Jag har trott på dem hela tiden även om det varit vågdalar. Det är nu de ska ha formen och den kommer nu så jag tror stenhårt på dem, säger Rune Davidsson bakom disken i sin butik.

Läget i laget är utmärkt inför kvällen match. Alla spelare är tillgängliga och David Karlsson som varit ett frågetecken då han väntar tillökning i familjen har gett klartecken för spel efter glädjande besked även på hemmafronten.

– Han blev pappa inatt till en dotter och allt har gått jättebra så han är med, slår tränaren Johan Sixtensson fast.

– Hoppas han har hunnit sova ett par timmar men han är med oavsett.

Lagkaptenen Martin Johansson är laddad inför den första slutspelsdrabbning på hemmais för säsongen och han och hela Villalaget ska göra allt för att kvartsfinalserien inte återvänder till Lidköping.

– Vi har sagt att här hemma i arenan ska vi inte förlora några matcher, säger Martin Johansson som siktar på att stänga igen kvartsfinalen på torsdag i Edsbyn.

Så då blir det seger ikväll då?

– Ja, det blir det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".