Erik Jones Mariestad
Erik Jones och hans Mariestad Bois förlorade den första playoff-matchen i bäst av tre mot Västervik. Foto: Richard Hermansson, P4 Skaraborg/Sveriges Radio
ISHOCKEY

Mariestad BoIS nollat av Västervik

Erik Jones: Står och väger till deras första mål
2:51 min

Mariestad BoIS höll länge stången mot Västervik i den första play off matchen men föll till sist med 0-2. Därmed måste BoIS vinna båda matcherna i Västervik för att säsongen inte ska ta slut.

Matchen var mållös in till sex minuter in i den sista perioden då Västervik spräckte nollan då Linus Boström satte 1-0 efter ett turmål i numerärt underläge.

Målet gjorde att Mariestad svajade till och mindre än fem minuter senare så utökade gästerna till 2-0 sen Andreas Ollikainen stått för en målvaktstavla då Jimmie Jansson nätat ur dålig vinkel.

BoIS lyckas aldrig få hål på Daniel Wälitalo i Västervikskassen och bortalaget ska tacka sin målvakt för vinsten i den första slutspelsmatchen.

Wälitalo storspelade och i den andra perioden spikade han igen då Mariestad hade hårt tryck i power play men lyckades alltså inte koppla ett målmässigt grepp.

Nu väntar match två i Västervik på lördag. Där måste BoIS vinna annars tar slutspelsäventyret slut redan till helgen.

Om BoIS kvitterar matchserien så väntar en tredje och avgörande match på söndag, även den i Västervik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".