SVENSKTOPPEN NÄSTA

Sista chansen att skicka in nyskrivna låtar till Svensktoppen Nästa

Från 1 mars fram till 1 april är P4:s 25 lokala kanaler öppna för att ta emot nyskrivna och nyinspelade tävlingsbidrag till 2015 års upplaga av Svensktoppen nästa. 

Mer om Svensktoppen nästa i P4 Skaraborg

För tävlingens finalister väntar radiospelningar i Sveriges största kanal P4 och för vinnaren också en utmanarchans till P4:s populära listprogram Svensktoppen.

För åttonde året i rad har landets låtskrivare och artister chansen att tävla i Sveriges Radios musiktävling Svensktoppen nästa. Förra året skickades 1146 tävlingsbidrag tillSvensktoppen nästa, vilket var ett nytt rekord och resulterade i att P4:s lyssnare fick ta del av mycket nyskriven svensk musik.

– Det stora intresset och engagemanget från musikskapare och publik landet runt är mycket inspirerande. Nu ser jag fram emot nya låtar och inspelningar till årets tävling, säger Svensktoppen nästas projektledare Maths Broborg

Söderåkrakillen Kalle Johansson, som representerade P4 Kalmar vann förra årets Svensktoppen nästa med ”Den där dan”, skriven av Martin Eriksson och Tomas Karlsson, samt medverkade i årets Melodifestival med låten ”För din skull”.

Svensktoppen nästa är P4 Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare samt artister från hela Sverige. I tävlingen är låten central men de artister som sjunger och spelar på ett tävlingsbidrag viktiga. Tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist som medverkar på inspelningen.

Svensktoppen nästas delfinaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. Tillsammans med jurygrupper avgör publiken genom röstning vilka bidrag som blir lokala vinnare.

I början av augusti väljer en jury ut åtta av 25 lokala delfinalvinnare som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen i början av september. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen.