Förare från Rospggarna och Örnarna väntar på start. Foto: Henrik Jansson/P4Sveriges Radio.
Övergreppen skedde i startområdet på Grevby. Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Arkivfoto: Henrik Jansson / Sveriges Radio.

Förgrep sig på barn under speedwaymatch

En äldre man från norra Skaraborg dömdes i dag för sexuella övergrepp på två pojkar. Händelsen inträffade på en speedwaymatch i Mariestad. 

Det var en lördagkväll i augusti förra året som flera personer på Grevby Motorstadion först inte trodde sina ögon. En man satt på en stol i startområdet med en liten pojke i knät - och höll på med sin hand innanför pojkens byxor.

Polisen fick på kort tid flera samtal om vad som pågick och mannen åtalades senare för att ha gjort likadant med tre olika pojkar under kvällen, alla under tio år gamla.

I domen som kom i dag så fälls han för övergrepp mot två av dem, bland annat eftersom det finns flera vittnen varav ett också filmat det som pågick.

När det gäller den tredje pojken bedömer tingsrätten att bevisningen inte håller.

Mannen, som är i 75-årsåldern, är tidigare helt ostraffad och har erkänt vissa delar av anklagelserna mot de två pojkarna. Han döms till skyddstillsyn och ska också genomgå ett särskilt behandlingsprogram.

Att han inte döms till fängelse beror på hans höga ålder och hälsotillstånd, skriver Skaraborgs tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista