Harpalt. Foto: Hasse Holmberg/TT
Hare. Foto: Hasse Holmberg/TT

Osannolik natt för polispatrull i Falköping

2:03 min

Natten började med att patrullen krockade med två harar så att bilen började brinna. Sedan fick den ena polisen sin fot överkörd av en smitare. 

Den första händelsen inträffade vid tvåtiden natten till torsdagen. Ledningscentralen i Göteborg fick då larm om att motorn i en radiobil börjat brinna på Odengatan i Falköping.

- Anledningen till detta är att man kört på två harar eller kaniner. Då har någon lampa i bilen tänts upp om att det var hög temperatur i kylarsystemet, sedan hade det börjat ryka från motorrummet, säger Christer Fuxborg som är presstalesman på polisen.

Men patrullen fick en ny bil och fortsatte sitt pass.

- Samma patrull. Klockan 04:11 så får ledningscentralen rapport om att man ligger bakom en mindre bil som saknar registreringsskyltar och som kör lite fort, säger Fuxborg.

- I samband med att man ska kontrollera den så går en kollega ut från bilen. När han står på utsidan så kommer den vita bilen mot honom och han har ingen plats att komma undan, så han får sin ena fot överkörd.

Polismannen fördes sedan till sjukhus med misstänkt fotledsfraktur.

Har man fått tag i bilföraren?

- Inte i nuläget. Man har larmat ut de uppgifter som finns så får vi ser vad det ger.

Bilen polisen nu söker är en silvergrå Peugeot 206 som saknar registreringsskylt bak, och som har en buckla på höger framdörr och där även passagerarrutan i fram är krossad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista