DAGENS GÄST I P4 SOMMAR

Nu i P4: Sångerskan Lotta Engberg i P4 Sommar

Idag möter du den folkkära artisten Lotta Engberg, hon är dagens gäst i P4 Sommar.

Lotta Engberg har många järn i elden. Hon kan titulera sig både sångerska, sångpedagog och programledare.

Hon har turnerat i hela Norden med olika dansband och i början av sin karriär var hon ofta körflicka åt andra artister och grupper.

Många kommer säkert ihåg hennes medverkan i Melodifestivalen. Hon har medverkat hela sju gånger. 1987 slog hon igenom då hon höggravid vann tävlingen med låten Fyra bugg och en coca cola. Eftersom SVT inte får gynna enskilda företag skrevs den om inför den internationella finalen. Boogaloo blev den nya titeln. 

Lotta Engberg har också varit programledare i TV för mängder av program, bland annat Söndagsöppet, Kär och galen och Melodifestivalen. 2005 blev hon vald till Årets göteborgare och hon har också tilldelats Lasse Dahlqvist-stipendiet.

Sedan 2004 har hon lett allsången på Liseberg varje sommar. Hon har vad man brukar kalla absolut gehör, som gör att hon kan ge en bestämd ton utan referens från något instrument. 

Lotta Engberg kommer från början från Överkalix men bor sedan mitten av 90-talet vid sjön Mjörn i Lerums kommun. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista