Patrik Liljestrand blir ny huvudansvarig tränare I IFK Skövde. Pressfoto.
Patrik Liljestrand blir ny huvudansvarig tränare I IFK Skövde. Pressfoto.

IFK Skövdes nya tränare: "Jag är ganska lugn och sansad"

5:55 min

Nu är det klart vem som blir ny tränare i IFK Skövde. Patrik Liljestrand, OS-medaljör och med erfarenhet från Tyskland, Polen och Norge tar över.

Den meriterade tränaren Patrik Liljestrand tar över som huvudtränare i IFK Skövde nästa säsong. Assisterande tränare blir Joakim Ågren.

Och så här säger den nya tränaren om att ta över ett bottenlag.

– Skövde har haft det tufft och har haft marginalerna på sin sida. Som tränare är det många faktorer som gör Skövde intressant. Dels en väldigt fin ungdomsavdelning och dels en fin förening, säger Patrik Liljestrand.

– Det är en fördel som ny tränare att gå in i ett lag som är lite nere efter tunga säsonger.

Han har senast varit två år i polska NMC Powell Zabrze där det blev tredjeplaceringar i högsta ligan båda åren. Han har tidigare coachat lag i Tyskland och Norge. Liljestrand har även ett OS-silver från 1992 i Barcelona.

– Jag är ganska lugn och sansad och har bygg upp ett koncept som jag vet fungerar, säger Patrik Liljestrand.

Förra handbollssäsongen för IFK Skövde slutade i dramatik. Man klarade sig kvar i elitserien med minsta möjliga marginal. Under kvalserien bytte man också tränare. Andreas Larsson och Mats Ljungkvist tog över som tränare från Peter Johansson och Joakim Ågren. Nu är det klart att Peter Johansson petas men blir kvar i föreningen på ungdomssidan.

Patrik Liljestrand, som är från Ystad, ska träffa laget för första gången i slutet av juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista