HANDBOLL-ELITSERIEN

IFK:s sportchef: Klart att det fanns kritik

3:51 min

IFK Skövdes sportchef Leif Olsson förklarar att det uppehåll som klubben gav Peter Johansson under slutdelen på kvalet gjorde det svårt att ta honom tillbaka. Detta trots att han har ett år kvar på kontraktet.

Patrik Liljestrand är ny huvudtränare i IFK Skövde och Peter Johansson förpassas till en roll som talangutvecklare. Joakim Ågren kommer dock finnas kvar i sin roll som assisterande tränare.

Under slutdelen på kvalet fick Peter Johansson och assisterande tränaren Joakim Ågren kliva åt sidan. De fick ta en så kallad timeout medan Andreas Larsson och Mats Ljungkvist klev in och räddade laget kvar i högstaligan. 

Sportchefen Leif Olsson förklarar tränarbytet på en rasslig telefonlina från Lofoten i Norge, där han är på semester och fiskar.

- Det var ett jättesvårt beslut. Peter är en blå IFK-kille och har varit det hela sitt liv. Men efter timeouten är det svårt för både Peter och föreningen att komma tillbaka.

Ligger ett spelarmissnöje bakom tränarbytet?

- Det är inte avgörande på något sätt. Det är klart att det finns kritik sett till resultatet när vi blev ett kvallag. Men inget missnöje mot Peter så utan mer resultatet och vi behövde mer energi och fortsätter nu på den linjen, säger Leif Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista