Två bilar står parkerade i en skogsglänta. På bilden finns också ett tält. Det bor personer i tältet och bilarna. Foto: Mats Öfwerström/Sveriges Radio
Foto: Mats Öfwerström/Sveriges Radio

EU-migrant berättar om attacken

Domitro Gogan: Vi har blivit utsatta även tidigare
1:29 min

Två brandbomber kastades natten till söndagen mot parkerade bilar i Töreboda. Nu berättar 32-årige Domitro om händelsen.

Bilarna stod parkerade i ett industriområde i utkanten av Töreboda och polisen rubricerar än så länge händelsen som försök till skadegörelse.

En av brandbombsflaskorna splittrades vid attacken och ingen person ska ha blivit skadad. Bilarna räddades från elden eftersom den bomb som brann inte nådde fram. 

Två av dem som bodde i det tillfälliga lägret under natten är 32-årige Domitro Gogan och hans fru Mihaila. De två är i Sverige för att försöka tjäna pengar för att försörja sina tre barn hemma i Rumänien, berättar Domitro.

– Detta är inte första gången vi drabbas i Töreboda. Under festivalen sov vi på ett annat ställe vid Göta Kanal. Då var det någon som slog sönder vår bil och stal pant som vi samlat ihop, säger han.

Vad tänker du om det här?

– Jag kan gå vidare, men min fru har det inte lika lätt. Varje natt är hon orolig. Hon tror att det ska komma någon och döda henne.

Paret ska nu få sova hemma hos en Törebodabo de kommande veckorna innan de återvänder till hemlandet. Mannen, som tagit sig an EU-migranterna vill vara anonym och han säger att han saker och ting gått överstyr.

– Det har gått för långt för länge sedan, men egentligen är jag inte förvånad. Klimatet är så här i dag, säger han.

Vilka tror du ligger bakom?

– Ingen aning. Det är väl för att djävlas, men om de tänker efter lite grann kanske de förstår vad de håller på med. Men det gör de nog inte...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".