Entrén till Julas varuhus i Skara. Foto: SR Skaraborg
Entrén till Julas varuhus i Skara. Arkivfoto: Sveriges Radio

Försvarsanställd knivattackerad vid Jula

1:02 min

En försvarsanställd man blev vid lunchtid attackerad med kniv av två män utanför Julavaruhuset i Skara.


Mannen, som bar uniform vid tillfället, fick ytliga skador och behövde inte ambulansvård, enligt Ulla Brehm på polisens informationsenhet.

- Vi har poliser som knackar dörr och samlar vittnesuppgifter i området, säger Brehm.

Caroline Karlsson, informatör på trängregementet i Skövde bekräftar att den attackerade mannen är soldat vid hennes regemente.

– Han är tagen av händelsen och har kolleger hos sig nu, säger Karlsson.

Polisen uppger att det rör sig om två män som ska ha legat bakom attacken. Man tar händelsen på allvar och rubricerar den som mordförsök.

Det kan tyckas anmärkningsvärt eftersom skadorna blev i sammanhanget obetydliga. Men polisen förklarar hur man resonerar:

- Vi får se vilken rubricering man i slutänden fastnar för. Men det är bättre att göra så här, och i så fall nedgradera brottsmisstanken i ett senare skede, än att göra tvärtom, säger Ulla Brehm.

Det är oklart om någon gripits som misstänkt, men polisen spärrade under eftermiddagen av ett område vid Kaplansgatan i Skara.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista