Frias för grovt smugglingsförsök

Tidaholmsbon var åtalad för att ha försökt smuggla in 820 000 doser dopningsmedel till Sverige från Danmark. I dag friades han av tingsrätten.

Det var den 10 mars i år som dansk narkotikapolis undersökte några stålbalkar som var på väg att skickas till Tidaholm. Inuti dem upptäcktes 60 kilo preparat med testosteron och nandrolon.

Perparaten togs ur balkarna som man sedan lät passera för att få se vem som skulle ta emot dem i Sverige. Telefonnumret som angetts till mottagaren tillhörde till en Tidaholmsbo i 40-årsåldern, som också hade tillgång till det garage i samhället som var leveransadressen.

Dock kunde han inte signera leveransen när latbilschauffören ringde upp, utan bad en annan person göra det. 40-åringen förklarade samtidigt att det var delar till en klätterställning i de långa tunga paketen, enligt vad som kommit fram i tingsrätten.

Där har ett vittne också berättat att Tidaholmsbon samma dag som leveransen kom beställt en hyr-skåpbil för "ungefär två meter långa stålkonstruktioner" som han uppgav för hyrfirman att han skulle köra till Malmö.

Samma kväll bokade 40-åringen av hyrbilen samt ringde till transportfirman och sa att godset levererats fel - att det inte var till honom och att de skulle hämta det.

Skaraborgs tingsrätt konstaterar att det finns flera besvärande omständigheter som pekar mot den här mannen, men skriver att beviskraven är mycket höga och att det inte är ställd utom rimligt tvivel att mannen är skyldig. Därför frias han.