Sparresäter kan bli flyktingboende

1:17 min

Det finns nya planer för hur den nedlagda skogsbruksskolan ska användas. Migrationsverket har nyligen varit på plats och inspekterat.

Behovet av olika typer av flyktingboenden är just nu stort, och i jakten på lämpliga fastigheter har Migrationsverket fått ögonen på nedlagda skogsbruksskolan, Sparresäter, utanför Lerdala.

– Eftersom det har varit ett elevboende så ser vi många användningsområden. Både som tillfälliga boendeplatser eller mer långsiktigt som ett kollektivt boende där man har lite mer av studentboendestandard, säger Margareta Jonsson som är enhetschef på Migrationsverket i Mariestad.

Hur långt gångna är de här tankarna?

– Vi har varit och tittat på anläggningen och gör nu en bedömning. Hur skulle användningsområdet se ut? Hur skulle avtalsformen se ut? Och självklart gå tillbaka och diskutera med Västfastigheter, om det finns möjlighet att komma överens om någon typ av avtal.

Fanns det några nackdelar med Sparresäter som du såg?

– De allmänna kommunikationerna är kanske inte de allra bästa. Men vad jag förstår så finns det möjligheter till allmänna kommunikationer, men det är en sak vi väger in.