Åtal i Skaraborgs största knarkhärva

1:06 min

I dag klockan elva lämnas åtalet in kring Skaraborgs hittills största narkotikahärva. Rekordbeslag på 40 kilo amfetamin, illegala vapen, hot och penningtvätt är några av ingredienserna i utredningen.

Vi direktsänder polisens presskonferens klockan 13 här på vår sajt.

I dag kommer polisen rent fysiskt bära över den flera tusen stora förundersökningen i pappersform från polishuset till tingsrätten när åtalet ska lämnas in.

Den här utredningen är en av de mest omfattande för polisen i Skaraborg och det är spaning kring flera sedan förut kända knarkförsäljare som i januari i år ledde till ett stort genombrott. Fem män har sedan dess suttit häktade och narkotikabeslagen handlar om mycket stora mängder amfetamin, hasch, kokain och ecstasytabletter.

I en lägenhet i Skövde har narkotika hanterats och ompaketerats men brott ska enligt åklagaren ha skett på flera orter både i Skaraborg och på andra platser i Västsverige. Det har förekommit penningtvätt, hot och illegala vapen och personer som ingår i den här utredningen är i vissa fall mycket rädda. Frågan är hur det kommer påverka den kommande rättegången.

Huvudförhandlingen inleds troligen i Skaraborgs tingsrätt redan i slutet av nästa vecka och kommer pågå i totalt 16 dagar enligt planering.

I den här utredningen finns ett 20-tal misstänkta men åtalet kommer troligen röra runt tio personer.

Klockan 13 i dag håller polis och åklagare presskonferens om utredningen. Vi direktsänder därifrån här på vår sajt.