Fotboll

De Jonghs Örebro slog ut Gauthiod i cupen

2:57 min

IK Gauthiod förlorade med 0-3 mot KIF Örebro i Svenska cupens tredje omgång inför 344 åskådare på Lunnevi IP och var aldrig nära att hota kvällens allsvenska motstånd.

Det tog sju minuter sedan var IK Gauthiod i underläge mot KIF Örebro och innan halvleken var över ökade gästerna på till 0-2 då Sarah Michael kunde lobba in bollen i mål efter osäkert försvarsspel hos hemmalaget.

- Första målet borde jag tagit och det andra och det tredje målet är touchar som känns som lite billiga mål, säger IK Gauthiods målvakt Malin Björkman efter matchen.

Sett till matchen i stort så hade gästerna ett massivt bollinnehav där hemmalaget mest fick ägna sig åt att försöka kontra när tillfälle gavs. Med kvarten kvar av andra halvlek punkterades definitivt matchen när Adelisa Grabus gjorde sitt andra mål för kvällen.

- De är duktiga och det går väldigt snabbt när de har bollen men 0-3 mot ett allsvenskt lag är ett bra facit, säger Malin Björkman.

För Michelle De Jongh från Mariestad som gör sin tredje säsong hos KIF Örebro så blev det bara en halvlek.

- Det var förutbestämt då jag spelat mycket matcher på slutet men idag spelar vi bra trots att vi byter många spelare i startelvan.

Matchfakta: IK Gauthiod-KIF Örebro 0-3 (0-2)

KIF Örebro:
7' 0-1 Adelisa Grabus
43' 0-2 Sarah Michael
75' 0-3 Adelisa Grabus

Publik:344