Towe Ljunggren tömmer frysen och flyttar hem till sin mor i väntan på att få elströmen tillbaka. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
Towe Ljunggren tömmer frysen och flyttar hem till sin mor i väntan på att få elektriciteten tillbaka. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Towe utan ström efter storbranden

1:19 min

Nattens omfattande brand utanför Tibro får fortfarande konsekvenser för dem som bor kring brandplatsen. En elcentral förstördes i branden och området är nu strömlöst.


– Jag vaknade av blåljus och att polisen bankade på dörren. Det var bara ett eldhav utanför dörren, säger Towe Ljunggren vars hus ligger bara ett 50-tal meter från det hyvleri som brann ner vid Sörsågen i natt.

Senare på morgonen fick hon återvända till huset, men eftersom en elcentral förstörts i branden är hennes och flera andras bostäder i området strömlösa.

– Vi fick precis veta att de ska försöka dra ström bakvägen på något sätt. Men vi vet inte riktigt när vi får ström, säger Ljunggren.

Hon är i full färd med att packa ner innehållet i sin frys i kylbagar, innan det tinar. Hennes plan är att övernatta hemma hos sin mor.

– Varken vatten eller någonting funkar. Ingen uppvärmning eller någonting.
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista