Skaraborgs tingsrätt. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
Skaraborgs tingsrätt. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Svårt få ihop rättegång kring knarkmålet

2:23 min

Domstolen, de två åklagarna och de tolv misstänktas advokater kom vid ett möte i tingsrätten fram till att narkotikarättegången startar nu på torsdag. Men det tog rådman Liselott Johansson nästan en timme att få till en huvudförhandlingsplan.

Rådmannen Liselott Johansson ledde fredagens förberedande förhandling i Skaraborgs tingsrätt där de två åklagarna i den omfattande narkotikahärvan satt med i rättssalen tillsammans med fyra advokater. Ytterligare fyra advokater fanns med på länk från tingsrätten i Göteborg och några advokater var med på telefon.
– När vi väl fått ordning på det tekniska så tar jag upprop, sa Liselott Johansson.

När det väl löste sig med uppkoppling av alla parter kom man till nästa steg. Att bestämma vilka datum som den här rättegången ska hållas. Det var inte bara att ta hänsyn till att man var uppbokad i andra förhandlingar. Rådmannen själv behövde också anpassa schemat:

– Jag kommer behöva en veckas uppehåll under höstlovet, sa Johansson.

Till sist blev det ordning i klassen och rådmannen meddelade att det blir rättegångsstart på torsdag i nästa vecka. Därefter hålls förhandling tre dagar per vecka och man räknar med att hålla slutpläderingar vecka 45.

Efter en knapp timme hastade advokaterna vidare.
– Du, jag har en båt som väntar så jag måste iväg, sa advokat Peter Stierna och la på luren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista