Per Längfors. Foto: Sveriges Akademiska Idrottsförbund .
Bronsmedaljör. Per Längfors är glad över att ha stått sig bra i den europeiska konkurrensen. Foto: Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

EM-brons till golfspelare från Vara

Per Längfors från Vara har tagit brons i Student-EM i golf. Medaljen bärgades i lagklassen.

Sverige spelade lite ojämnt under de fyra dagarna som tävlingen pågick och trots att Per Längfors och hans lagkamrat, Oliver Percy-Smith, spelade mycket bra på finaldagen räckte det inte till seger utan det svenska laget får nöja sig med ett brons.

Tävlingen hölls i St Gallen i Schweiz. Sverige representerdes av sju golfare från Scandinavian School of Golf, där Per Längfors går, och Högskolan i Halmstad.

I den individuella tävlingen blev Per Längfors sjua.

– Det har varit jättekul att spela Student-EM och det känns bra att veta att jag är med bra i den europeiska konkurrensen, säger han i ett pressmeddelande. 

Per Längfors är 21 år gammal och spelar idag idag för Ringenäs golfklubb i Halmstad. Han spelar huvudsakligen på Nordea Tour och hans främsta meriter är en seger på den svenska minitouren och ett par fjärdeplatser på Nordea Tour.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista