Johan Dahlbom tvåmålskytt i Mariestad Bois. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
Johan Dahlbom tvåmålskytt i Mariestad Bois. Foto Tommy Järlström P4 Sveriges Radio.
HOCKEYPREMIÄR

Mariestad Bois vann premiären mot Borlänge

1:33 min

Det blev seger med 4-3 för Mariestad Bois då Borlänge HF gästade Katrinhallen i premiären av hockeyettan. Det var en match som svängde lite fram och tillbaks, men det blev en rättvis seger för hemmalaget. 

Mariestad fick en underbar start på matchen med 1-0 redan efter en dryg minut genom nyförvärvet Johan Dahlbom. Sedan svängde det fram och tillbaks till slutet av perioden då hemmalaget fick tre utvisningar och Borlänge tryckte på rejält med flera ramträffar och höll så när på att kvittera.

Men i andra perioden så kom då kvitteringen och även ett ledningsmål till 1-2 för gästerna innan det svängde igen med kvittering till 2-2 i powerplay genom Christian Hägg och ledning med 3-2 av Calvin Smith även det i powerplay.

I den sista perioden så satte då Johan Dahlbom sitt andra mål för dagen till 4-2 efter ett snyggt förarbete av Philip Larsson. Det kom dock en reducering till 4-3 efter dryga halva perioden i powerplay för Borlänge. Men där var målfabrikationen slut och seger då för hemmalaget.

- En skön känsla, tyckte tvåmålskytten Johan Dahlbom, närmast från Olofström, som tillsammans med Philip och Lucas Larsson bildade en giftig forwardstrio som vållade Borlänge stora problem.

Till slut då en rättvis seger för Mariestad Bois som då inhämtade tre premiärpoäng. 

Mariestad BoIS HC - Borlänge HF 4 - 3 (1-0, 2-2, 1-1) 

Period 1: 1-0 (01:08) Johan Dahlbom (Philip Larsson, Johan Frick)

Skott: 10-7.

Period 2: 1-1 (04:55) Dick Ahlström (Viktor Ehn, Patrik Elfsberg) powerplay (5-4), 1-2 (12:25) Lars Eriksson (Jonas Halvarsson, Nils Eriksson), 2-2 (14:51) Christian Hägg (Philip Larsson, Filip Engqvist) powerplay (5-3), 3-2 (15:37) Calvin Smith (Philip Larsson) powerplay (5-4)

Skott: 15-9.

Period 3: 4-2 (03:14) Johan Dahlbom (Philip Larsson, Mikael Alba), 4-3 (11:06) Patrik Elfsberg (Philip Wadén, Viktor Ehn) powerplay (5-4)

Skott: 5-9.

Totalt: 30-25

Utvisningar: Mariestad BoIS HC 7x2 min., Borlänge HF 5x2 min.

Domare: Sebastian Virta, MJÖLBY

Publik: 728

Matchens lirare, Mariestad BoIS HC: Philip Larsson Matchens lirare, Borlänge HF: Erik Berggren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista