Misstänkt för mordet på Lisa Holm får litauisk advokat

Nu på onsdag genomför svensk polis och åklagare förhör i Litauen med den man och kvinna som misstänks för inblandning i mordet på 17-åriga Lisa Holm. De två kommer få rättshjälp från hemlandet.

Sedan den 12 juni sitter en 35-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. 35-åringens yngre bror och 35-åringens fru släpptes tidigt i utredningen på fri fot men är alltjämt misstänkta. Brodern är skäligen misstänkt för mord och frun på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling, enligt vad vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm uppgett till P4 Skaraborg.

Den yngre broderns advokat, Tomas Ört som själv kommer resa till Litauen på onsdag, säger till P4 Skaraborg att hans klient kommer tilldelas en litauisk advokat under förhöret. Ört har också tolkat det som så att litauiska myndigheter kommer leda förhöret i närvaro av svensk polis och åklagare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista