Kjell Hedvall, kommunstyrelsens ordförande i Lidköping. Foto: Linnéa Frimodig/ Sveriges Radio
Kjell Hedvall försvarar skattepengarna till flygplatsen och tror på utveckling i framtiden för flyget. Foto: Linnéa Frimodig Sveriges Radio

"Flyget är framtiden för Lidköping"

Det handlar om service till samhället
1:44 min

Flygplatsen i Lidköping ska finnas kvar. Det menar Kjell Hedvall, kommunstyrelsens ordförande, som försvarar att kommunen varje år lägger flera miljoner på anläggningen.

Enligt Kjell Hedvall är en nedläggning av den kommunla flygplatsen inte ett alternativ, då det handlar om stora ekonomiska värden som då går förlorade.

– Skulle vi stänga kostar den fortfarande 2,5 miljoner varje år. Vi har stora hangarer lediga och har förfrågningar från företag. Så länge vi har förfrågningar finns anledning att fortsätta, säger Kjell Hedvall.

Samtidigt har kommunen de senaste tolv åren skjutit till cirka 50 miljoner för att bevara flygplatsen, det trots att det i stort sett inte finns någon verksamhet kvar.

– Det handlar om service till samhällets företag, organisationer och alla andra.

Vad vinner skattebetalarna på att ha en flygplats då ?

– Det sticker jag inte under stol med att det inte är så mycket de får. Vi har flygklubbar och Jula, sen får var och en värdera vad det är värt. Det handlar snarare om vad vi ska göra i framtiden.

Trots att passagerarplan inte får lov att landa och godstrafiken försvann för fem år sedan, så har Kjell Hedvall tro på flyget.

– Jag tror att flyget blir det viktigaste transportmedlet i framtiden.

Varför tror du det ?

– Det är ett transportmedel som går snabbt i ett samhälle där allting ska gå snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".