Brödern Ymer, Elias (t.v.) och Mikael. Samt förbundskapten Fredrik Rosengren. Foton: TT.
Bröderna Ymer, Elias och Mikael. Till höger: förbundskapten Fredrik Rosengren. Foton: TT.

Elias Ymer missar DC-kvalmötet mot Danmark - lillebror debuterar

8:28 min

Sverigeettan i tennis, Elias Ymer från Skara är inte uttagen i Davis Cup-laget som ska möta Danmark. Axelskadan sätter stopp, men öppnar för brorsan Mikael.

Det är axelskadan som sätter stopp för spel även i Davis Cup. Elias Ymer tvingades dra sig ur Stockholm Open nyligen och ersattes där av lillebror Mikael Ymer.

17-årige Mikael tar nu även storebror Elias plats i det svenska DC-laget som möter Danmark på bortaplan i ett kvalmöte där förloraren trillar ner i division 2.

Förbundskapten Fredrik "Fidde" Rosengren imponerades av 17-åringen i dennes ATP-debut i Stockholm Open på måndagskvällen. Beskedet att Mikael tagits ut i DC-truppen gav Rosengren efter 2-1-förlusten mot tysken Zverev.

– Han gör precis det man önskar som ledare, han går in och tar chansen. Han vågar spela ut fullständigt. Jag ser fram emot den debuten (i Davis Cup) och han har gjort sig väl förtjänt av den, säger Rosengren till Radiosporten.

Förbundskapten Rosengren håller dörren öppen för att dubbelspelaren Robert Lindstedt ska komma till spel i Danmark, trots att han valt ATP-spel i Basel nästa vecka.

– Blir han utslagen innan torsdag (29 oktober) middag så kommer han, och då spelar han, säger Rosengren.

Om Lindstedt går långt i Basels dubbelturnering tillsammans med britten Dominic Inglot, så kommer Johan Brunström bilda dubbelpar med Fred Simonsson.

Förloraren i DC-kvalmötet mellan Danmark och Sverige trillar ner i division 2.

– Det är klart att våra chanser har sjunkit, med Robban och Elias borta. Vi har gått från klara favoriter till att kanske vara lite underdogs, men jag ser oss ändå som... äh, vi ska klara det här helt enkelt, säger Rosengren.

Torsdag 29 oktober spikas det svenska DC-laget.


Här är den svenska DC-truppen:

Markus Eriksson
Mikael Ymer
Johan Brunström
Fred Simonsson

Reserv:
Isak Arvidsson

Notera:
Robert Lindstedt kan komma att ersätta Fred Simonsson i dubbeln, om Lindstedt har åkt ur ATP-turneringen i Basel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista