Advokat Thomas Håkansson är P4 Skaraborgs rättsexpert under rättegången mot Lisa Holms misstänkte mördare. Foto Christopher Johansson / Sveriges Radio / Hurtig & Partners
Advokat Thomas Håkansson är P4 Skaraborgs rättsexpert under rättegången mot Lisa Holms misstänkte mördare. Foto: Christopher Johansson / Sveriges Radio / Hurtig & Partners
MORDET PÅ LISA HOLM

Han är P4 Skaraborgs rättsexpert

Inför och under rättsprocessen mot Lisa Holms misstänkte mördare är försvarsadvokaten Thomas Håkansson vår sakkunnige expert.

Det kommer att bli en hel del analyser av Thomas Håkansson i din radio den närmaste tiden. Till vardags arbetar han som brottmålsadvokat på advokatbyrån Hurtig & Partners i Göteborg, mestadels som offentlig försvarare.

Att vara sakkunnig åt Sveriges Radio ser han fram mot.Tillbaka

– Det är en ovanlig angreppsvinkel för en försvarare att titta på ett material på det här sättet. Att se det ur ett objektivt perspektiv, så gott det går, säger Håkansson.

– Som försvarare är man ju per automatik subjektiv.

Har du redan nu någon tanke om vad som blir knäckfrågan i det här målet?

– Vid alla grova våldsbrott som inte är erkända så är den stora frågan bevisfrågan. Antingen har man direkt bevisning som kan visa att en person betett sig på ett visst vis, till exempel vittnen.

– Den andra typen, där man inte har direkt bevisning, kallas indiciemål. Det kommer att bli väldigt intressant att se om det här blir ett indiciemål. I den typen av mål är det svårt för åklagarna, rent generellt.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista