Tore Brandtler. Foto: Marie Schnell/Sveriges Radio
Tore Brandtler. Foto: Marie Schnell/Sveriges Radio

Advokaten om familjens sorg efter Lisa Holms död

2:23 min

Lisa Holms familj kommer att vara med i rättssalen under rättegången. Deras målsägarbiträde Tore Brandtler finns med och stöttar familjen.

I dag blev förundersökningen offentlig. Den visar att Lisa Holm dog genom hängning.

Familjen fick veta dödsorsaken efter obduktionen.

-Det var ett snabbt förlopp. Det handlade om sekunder och var inget längre lidande. Döden var snabb. Det var ändå skönt att få höra, tror jag, säger familjens målsägandebiträde Tore Brandtler.

Hur klarar familjen det här? 

-En sådan här sak kan man inte riktigt föreställa sig. De får leva med det hela livet. Inte minst systern, för syskon är ju ofta en relation man har längst i livet. Systern har det väldigt jobbigt. Hela familjen har det väldigt jobbigt, självklart. 

17-åriga Lisa Holm försvann efter att hon lämnat sitt jobb på ett kafé i Blomberg på Kinnekulle en fredag i juni. Hon skulle då för första gången åka moped själv hem till Skövde. 

- Det här är en familj som i alla sammanhang har hämtat flickorna, kört dem och ställt upp. och första gången hon ska stå på egna ben och köra moped hem händer detta. Fruktansvärt tragiskt, säger Tore Brandtler.

Han vill passa på att berömma polisen.

-Det är sällan jag har sett en så här bra utredning.

Nästa vecka börjar rättegången. Tore Brandtler stöttar familjen inför den. 

- Det finns uppgifter som är sekretessbelagda. Det är obduktionsprotokoll, fotografier. Då får allmänheten gå ut. Jag har uppmanat familjen att också göra det. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista