Mycket media på plats utanför säkerhetssalen i Skaraborgs tingsrätt.
Mycket media på plats utanför säkerhetssalen i Skaraborgs tingsrätt. Foto: Jonas Partheen/P4 Skaraborg

Massa massmedia följer Lisa Holm-rättegången

1:31 min

Intresset för veckans rättegång mot Lisa Holms misstänkta mördare har varit enormt - inte minst från media. Runt 50 reportrar och fotografer bevakade och intresset kring Skaraborgs tingsrätt har aldrig varit större.

När rättegången mot Lisa Holms misstänkta mördare startade i onsdags var kön utanför Skaraborgs tingsrätt lång. 

Ett 40-tal journalister, varav tre från utlandet, hade föranmält att de skulle bevaka rättegången inifrån rättsalen. Dessutom fanns tio fotografer i tingsrättens korridorer.

Flera medier rapporterade direkt, däribland en dansk kvällstidning.

Och när rättegången flyttade ut och gjorde en så kallad syn uppe på Kinnekulle följde en stor karavan av bilar från de stora mediebolagen polisen, rätten och den misstänkte i hälarna. 

Men att intresset är stort kring rättegången är väntat.

– Offret är det man ibland kallar för det "ideala offret", och då ska man inte missförstå termen. Ung och oskyldig, oskulden personifierad, och så det otäcka som lurar bakom hörnet. Det är historier som talar till oss alla, säger Ester Pollack docent vid Stockholms universitet som forskat om medier och brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista