Arbetsbodens placering på Martorp. Foto:Polisen
Arbetsbodens placering på Martorp. Foto:Polisen

Missing People: 35-åringen levererade en lögn

1:00 min

En orolig och virrig person, så beskriver vittnet från Missing People den misstänkta 35-åringen som konfronterade sökgruppen vid Martorps gård på fredagen.

Idag kommer en rad vittnen och sakkunniga höras i säkerhetssalen i Skaraborgs tingsrätt. Ett de vittnen som hörts idag är en man från Missing people som var på Martorp under fredagen. Det var han som blev kontaktad av 35-åringen och han beskriver mötet som att han fick en känsla av att det inte stod riktigt rätt till.

När Missing people kom till Martorps gård på fredagen konfronterades de av den misstänkte 35-åringen som ifrågasatte sökanden. Enligt vittnet anlände en grå bil med två personer samtidigt som Missing People. En av de två personerna steg ur bilen och berättade för sökgruppen att militär och polis redan varit där och sökt. Enligt vittnet talade mannen knackig engelska. Han viftade med handen bort mot byssjan och sa "det är klart där borta".

Vittnet från Missing People upplevde mötet som underligt och noterar att han är frågvis.

– Han frågar också om vi hittat någonting. Jag säger ingenting, typ. Sedan skiljs vi åt. (...) De går mot gödsellagunerna lite virrigt, upplever jag, säger vittnet från Missing people under förhöret i Skaraborgs tingsrätt.

Eftersom att mannen från Missing People dagen innan var med militären när de körde genom området visste han att 35-åringen for med osanning. Polisen kallas till platsen.

Vittnet har också sett 35-åringen utanför 35-åringens bostad tidigare under dagen och känt sig iakttagen av honom. I tingsrätten pekade vittnet från Missing People idag ut 35-åringen som den man som följde sökande väldigt uppmärksamt under fredagen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista