Polistekniker vid cannabisodlingen i Undenäs på torsdagen. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio
Polistekniker vid cannabisodlingen i Undenäs på torsdagen. Foto: Mats Öfwerström / Sveriges Radio

Cannabisodlingen: Har ägt lokalerna sedan 2007

1:12 min

I dag genomförs häktningsförhandlingarna mot ytterligare tre personer som kopplas till cannabisodlingen i Undenäs. Bland männen finns fastighetsägaren och en före detta elitidrottsman.

En av männen som nu misstänks för inblandning i den här härvan driver ett företag i Jönköping och har på det sättet synts en del i lokalmedia där. Han har också en idrottskarriär på elitnivå bakom sig.

Det åklagaren anser att han är misstänkt för är ett narkotikabrott av normalgraden i Undenäs den 16 september.

Företagarens storebror tas också till häktningsförhandling i dag. Den här mannen, som också bor i Jönköping, är den som äger fastigheten i Undenäs. Han köpte lokalerna redan för åtta år sedan, men hur länge det odlats cannabis där är oklart.

Storebrodern misstänks för grova narkotikabrott i Undenäs under hela det här året.

Samma misstankar gäller den tredje mannen som åklagaren vill ha häktad i dag. En man som är skriven utan för Eksjö.

Redan i går häktades tre män från Eksjötrakten för grova narkotikabrott i den här härvan.  Gemensamt för alla sex männen i utredningen är att de är i 30-35-årsåldern, de har inget direkt kriminellt förflutet och alla utom en är mantalsskrivna hemma hos sina föräldrar.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista