Vågar du säga vad du tycker på jobbet? Foto: Malin G Pettersson/Sveriges RadioVågar du säga vad du tycker på jobbet? Foto: Malin G Pettersson/Sveriges Radio
Vågar du säga vad du tycker på jobbet och om jobbet? Foto: Malin G Pettersson/Sveriges Radio
#tystnaden

Nu startar granskningen av tystnaden

0:31 min

Vågar du ifrågasätta det som händer på din arbetsplats? I ett unikt samarbete mellan Skaraborgs Allehanda, Mariestads-Tidningen och P4 Skaraborg granskas nu tystnaden inom den offentliga sektorn. 

Hör av dig med din berättelse till  våra reportrar Tomas Ek eller Sten Lillieström

Det är långt ifrån alla som vet vilka rättigheter man har att berätta om vad som händer på arbetsplatsen. Inom den offentliga sektorn, där stat-, landsting-, och kommun ingår finns tusentals anställda. 

Vår undersökning visar att få av dem egentligen inser hur stor möjlighet de har att berätta om det råder missförhållanden på jobbet.

 Nu på måndag börjar vi med att berätta om Anna som fick kravet på sig att skriva under ett papper där hon tvingades hålla tyst. Från och med idag kommer vi att granska flera verksamheter. Utifrån det du eller dina kamrater berättar för oss kommer vi att belysa hur det ser ut i den offentliga verksamheten. 

Hur ser förtroendet för journalister ut. Och hur stor frihet har man att prata med media som anställd inom den offentliga sektorn. 

Vi hoppas att du vill dela med dig av dina egna erfarenheter till oss på P4 Skaraborg.

Vi hoppas beskriva och belysa verkligheten inom den offentliga sektorn. 

Redan på måndag kan du stifta bekantskap med Anna som ombads skriva på ett tystnadskontrakt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista