Hökensås. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio
Det nerbrunna huset på Hökensås. Foto: Annelie Hüllert-Storm/Sveriges Radio

Åklagaren har teknisk bevisning i dubbelmordet på Hökensås

Det finns teknisk bevisning som styrker mordåtalet när det gäller det äldre par som dog i en brand på Hökensås i mars i år. Det säger kammaråklagare Anders Brokelind till P4 Skaraborg.

– Men det är inte teknisk bevisning från själva brandplatsen, säger han.

Vad det är vill han inte gå in på utan avvaktar tills åtalet är inlämnat under förmiddan idag.

Huset på Hökensås blev totalförstört i branden och man kunde senare konstatera att ett par i 70-års åldern och en hund omkommit. Efter en genomförd teknisk undersökning lade polisen ner utredning och brandorsaken förblev okänd.

Efter det att man kopplade samman Hökensåsbranden med dubbelmordet i Norrahammar har tekniker åter varit ute på brandplatsen men utan resultat.

– Det är möjligt att en grundligare teknisk undersökning gett något direkt efter branden, säger Brokelind.
Men han vill inte rikta kritik mot utredningen som gjordes då utan kan bara konstatera att den kanske gjorts på ett annat sätt med vetskapen om att det handlade om mord.

Under dagen kommer åtalet som gäller två dubbelmord och flera fall av bedrägeri att lämnas in till tingsrätten. En 51-årig man från Jönköpingstrakten är misstänkt för brotten. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista