28-åringen i källarförråd där delar av narkotikan hittades
28-åringen i källarförråd där delar av narkotikan hittades Foto: Polisens förundersökning/P4 Skaraborg
Försvarsadvokaten:

Kriminella nätverket var bara en skrivbordsprodukt

0:44 min

Åklagaren yrkade på tolv års fängelse för huvudmannen i knarkhärvan. Han beskrivs som Skövdes knarkkung, och misstänks vara innehavaren av rekordbeslaget på nästan 40 kilo amfetamin. 

Just nu pågår den sista rättegångsdagen i Skaraborgs hittills största narkotikahärva. Totalt är tolv personer åtalade, fem av dem har sen i januari suttit häktade.

Av de tolv finns en kvinna i 20-års åldern som ska ha agerat chaufför och transporterat knark och pengar åt huvudmannen, och åklagarens slutplädering kring kvinnans inblandning är det som inledde dagen i säkerhetssalen i Skaraborgs tingsrätt. 

Den nu 29-årige skövdebo bör, enligt åklagarna, dömas till 12 års fängelse för bland annat grova narkotikabrott, vapenbrott, hot och misshandel. Men enligt mannens försvarsadvokat Peter Stierna, har 29-åringen inte alls varit innehavare till rekordbeslaget på 40 kilo amfetamin.

Advokaten menade också att den kriminella organisation där hans klient utpekas som huvudman, La bella omerta, bara funnits som en skrivbordsprodukt.

– Därmed försvann illusionen om att man skulle ha krossat ett kriminellt nätverk, sa Peter Stierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista