Sandra från Skövde på plats i Paris

2:23 min

Utbytesstudenten Sandra Lantz från Skövde befinner sig just nu i Paris där dödstalen ännu stiger efter gårdagens terrordåd. Hon har precis fått koll på att hennes närmaste vänner klarat sig undan terrorattackerna. Samtidigt finns de som drabbats i vänkretsen.

– En av mina klasskamraters vänner var i konserthuset, och han vet fortfarande ingenting.

27-åriga Sandra Lantz bor en halvtimmes promenad från den plats där den första attacken skedde. En man med automatvapen kliver in på en bar och skjuter omkring sig. 

Det är först när ytterligare dåd sker som Sandra förstår på nyhetsbevakningen vilken omfattning det handlar om. Hon märker då att attackerna kryper närmare det område där hon bor.

– Vi fick rapporter om att det höll på att eskalera och hörde att de kom närmare. Då börjar man ju tänka på vad man gör om de kommer hit.

Även om Sandra nu känner sig trygg med att hennes närmaste vänner är utom fara så kommer hon att stanna inomhus de närmaste dagarna. Någonting som myndigheterna fortfarande rekommenderar. 

– Jag kommer att stanna inne och undvika folksamlingar framöver.

Hon tror att terrordåden kommer att sätta spår.

– Jag tror att mentaliteten kommer att förändras i Paris. Så mycket hjälp och glädje som parisborna givit mig, kommer de nog inte att fortsätta med. jag tror att de kommer att se på oss turister på ett annat sätt.